Nieuws

February 2017

 

De eerste testdag zit er weer op waarbij wij op het circuit van Genk een dag gereden hebben helaas was het erg regenachtig dus veel uitproberen met motoren ging niet maar het was wel goed voor het regenritme. Leuke en productieve dag.

 

Januari 2017

 

Voor 2017 hebben wij opnieuw gekoezen om de wedstrijden voor het Duits kampioenschap te rijden zoaks in de kalenderf te zoien starten wij met een wedstrijd voor het NK.

Waarna het in Mei voor ons pas echt begint met de eerste wedstrijd voor het DKM in Amphing.

 

Oktober 2016

 

Wij pakken de draad weer op.

Als laatste wedstrijd van 2016 rijden wij de laatste race voor het NK mee op het circuit van Genk. Na eerst weer te wennen aan de Bridgestone banden werd op zaterdag de kwalificatie gereden. Jeroen deed het erg goed en mocht als 2e op de eerste startrij plaatsnemen. Voor de race besloot de polesitter van plaats te wisselen waardoor Jeroen op het natte deel van de baan moest starten waardoor hij direct terug viel naar de 5e plaats omdat inhalen moeilijk was op een half natte baan is Jeroen uiteindelijk als 6e algemeen gefinisht. We waren als gastrijder aanwezig dus netjes gedaan.

 

 

 

Mei 2014

 

Door de drukke werkzaamheden van Jeroen laten wij de 2e en 3e wedstrijd van het Duits kampioenschap vallen en rijden daarvoor in de plaats enkele wedstrijden voor het Nederlands kampioenschap.

 

 

4 mei 2014

 

Tijdens de kwalificatie leuk gereden maar tijdens de opwarmronde van de eerste serie bleef de gaskabel hangen waardoor Jeroen van de baan schoof. Omdat er vrijwel direct daarna de 2e serie was kwamen wij mede door de weersomstandigheden 2 minuten te laat bij het parc ferme hetgeen betekent starten zonder opwarmronde vanuit de pitstraat (met nog 3 rijders welke te laat waren). Tijdens deze serie leuk naar voren gereden van 32 naar 19 en in de 3e serie op plaats 20 geeindigd. Hetgeen een herkansing betekende met een 21e startplek terwijl de eerste 6 doorgaan dus dat was moeilijk en bleek onmogelijk.

Mooie wedstrijd met slecht resultaat.

 

 

10-2013 Genk 4e ronde voor het Duits kampioenschap.

 

Na een kwalificatie waarin Jeroen de 20e plaats veroverde waren de series aan de beurt na een leuke wedstrijd kwam hij in de eerste serie als 11e over de meet. De 2e race mislukte compleet door een crash in de eerste bocht waarbij Jeroen het frame dusdanig beschadigde dat verder rijden onmogelijk was.

Resultaat herkansen. Met een mooie en strakke race in de regen waarin Jeroen van de zesde startplaats direct opstoomde naar de eerste. Mocht hij in de prefinale vanaf plaats 29 nstarten in de prefinale kon hij nog wat plaatsjes pikken alsook in de finale uiteindelijk was een 19e plaats zijn deel van de 46 starters. Ondanks een verprutste serie toch nog een leuk resultaat.

 

 

07-2013 Kerpen 3e ronde voor het Duits kampioenschap.

Na een redelijke kwalificatie en goede seriewedstrijden mocht Jeroen starten in de finale vanaf plaats 15 na een leuke wedstrijd werdr hij afgevlagd als 11e. In de finale pakte de chassisveranderingen niet perfect uit waardoor Jeroen is teruggevallen naar de 19e plaats. Ondanks een wat mindere finale hadden wij een goed weekeinde.

 

 

06-2013 In Het weekeinde van 30 juni was de tweede ronde voor het Europeesch kampioenschap in Genk (B).

 

Ondanks dat de tijden van Jeroen in de series goed waren was het geluk niet aan onze zijde waardoor wij in de prefinale op een 23e plaats zijn gestrand.

 

05-2013 Tijdens de Europeesche kampioenschappen in Wackersdorf is Jeroen tot de prefinale doorgedrongen.

 

In het weekeinde van 19 mei waren de Europeesche kampioenschappen KZ2 in Wackersdorf (D) in totaal deden 103 rijders van uit geheel Europa deel. In de prefinale op zondag is Jeroen door een voor hem ontstane crash als een van de laatste uit de eerste bocht vertrokken hierdoor kon Jeroen niet verder opklimmen dan een 26e plaats en kon hij helaas niet deelnemen aan de Finale waar de eerste 17 zich voor deden plaatsen.

 

 

 

05-2013 Jeroen heeft ondanks een veld van 69 starters een finale plaats bemachtigd in race 2 voor het DSKM.

 

Op 5 mei heeft Jeroen na een aantal mooie races in de prefinal pech gehad en is doordat een andere rijder plotseling voor de neus van Jeroen stil viel het nieuwe chassis afgeschreven waardoor de finale met het andere chassis gereden moest worden.

In de finalerace heeft Jeroen een mooie 19e plaats weten te bemachtigen dit ondanks dat er van een van de laatste plaatsen gestart moest worden.

 

 

04-2013 Jeroen heeft met wisselend succes de 1e wedstrijd voor het DSKM gereden.

 

Op 14 April was de eerste ronde voor het Duits kampioenschap door wat pech in de series was Jeroen in de herkansingrace terechtgekomen. In de herkansing moest hij van plaats 13 starten en de eerste 6 gaan door na de Finale. In de laatste bocht van de laatste ronde lag Jeroen op de 6e plaats door een tikje kwam hij op het gras waardoor de rijder van plaats 8 alsnog 6e werd en stond Jeroen met lege handen.

 

 

 

12-2012 Jeroen gaat weer terug naar zijn oude team AVG.

 

Doordat AVG Racing onder leiding van Anton van Grunsven is overgestapt naar Birel was de keus voor ons niet moeilijk. Na een goed gesprek met Anton van Grunsven waren wij er snel uit wij gaan samen met AVG naar de wedstrijden voor het Duits kampioenschap, tevens start Jeroen in de wedstrijden voor het Europees kampioenschap. Naar onze mening gaan we een mooi en interessant seizoen tegemoet.

 

12-2012 keuze 2013.

 

De keus voor 2013 was snel gemaakt wij gaan verder met de Birel voortgestuwd door de nieuwe TM krachtbron K10B.

 

 

11-2012 Finale Nederlandskampioenschap KNAF

 

De finale voor het KNAF Nederlandskampioenschap op het circuit van Kerpen was problematisch. Na een verkeerde bandenkeus tijdens de kwalificatie moest Jeroen vanaf de 4e plaats starten na een goede start had Jeroen binnen 2 ronden de kop in zijn klasse te pakken na een domme manouvre van een tegenstander welke tegen de uitlaat van Jeroen aanreed bleek de uitlaat dubbelgeknikt te zijn en was er een hoop vermogensverlies. Toch nog 2e geworden in Race 1. Race 2 voortvarend begonnen maar halverwege de race scheurde de reserve uitlaat open en stond Jeroen stil. Ondanks deze tegenslag had Jeroen in de voorbije races voldoende punten bij elkaar gereden om zich tot Nederlandskampioen te kronen in de KZ2 klasse (nat).

Proficiat Jeroen.

 

10-2012 finale NAB kampioenschap

 

Voor de final van het NAB naar Emmen naar een goede testdagop zaterdag waar de tijden goed waren hebben wij op zondag de poleposition veroverd en konden van daaruit met 2 overwinningen op zondag het NAB kampioenschap veiligstellen.

Proficiat Jeroen "well done"

 

09-2012 Race 5 voor het NK te Berghem

 

Voor de wedstrijd voor het offieciele NK hebben wij het kampement opgeslagen in Berghem. Met de wedstrijd van de NAB in de gedachten zijn wij vol goede moed naar Berghem gegaan en ook deze keer bleek dat de snelheid goed was met een redelijke kwalificatie maar toch de pole in zijn klasse was de standaard gezet. Winst in race 1 en 2 waren ruim voldoende voor de overal winst in zijn klasse.

 

09-2012 5e Wedstrijd NAB Berghem

 

De 4e wedstrijd voor het NAB kampioenschap werd verreden op het circuit van Berghem op de zaterdag voor de wedstrijd bleek al snel dat we de kart goed voor elkaar hadden. In de wedstrijd op zondag was er dan ook geen maat op Jeroen nadat hij de snelste was in de kwalificatie werd ook race 1 en 2 een prooi voor Jeroen. Een maximaal resultaat voor het kampioenschap.

 

08-2012 Race 4 Spa KNAF

 

De eerste race onder auspicien van de Chrono werd gehouden op het circuit van Spa. Het was 9 jaar geleden dat wij op dit circuit een wedstrijd hadden gereden terwijl de layout van het circuit ook veranderd was. Desondanks hadden we al gelijk de snelheid te pakken en konden ons zelfs in de top van de 06 klasse handhaven.

 

06-2012 Race 4 Kerpen

De race voor het NAB kampioenschap werd gereden onder wisselende weersomstandigheden waardoor Jeroen in de kwalificatie maar tot 2 getimde ronden kon komen met een 10e plaats als resultaat. In de wedstrijd is hij van 10 naar 2 gereden en in de Finale heeft hij iedereen de achterzijde van de kart laten zien, Dus eerste.

 

Nieuws van de NAB- KNAF

Doordat de NAB het recht is ontnomen om het officiele NK te organiseren gaan de wedstrijden van de NAB verder als NAB kampioenschap terwijl het officiele NK georganiseerd gaat worden door de Chrono organisatie. Hoew dit eindigt met rijdersaantallen zal de tijd leren. Naar ons inzicht een zware strop voor de kartsport.

 

05-2012 Race 3 Genk

Na een top kwalificatie met een pole als resultaat had Jeroen een slechte start hierdoor kon hij als derde aansluiten met in ronde 2 door een chrash van een voorligger als resultaat een krom chassis daardoor heeft hij in zowel de prefinale en de finale genoegen moeten nemen met een 2e plaats.

 

04-2012 Race 2 Emmen

Na een kwalificatie met bandenproblemen is Jeroen in de eerste race als 2e geindigd en in de 2e race als eerste over de streep opnieuw een mooi resultaat.

 

03-2012 Race 1 Veldhoven

De eerste wedstrijd is gereden na 2 mooie races is Jeroen in race 1 als 2e geeindigd en in race 2 kon hij dit herhalen. Mooi resultaat.

 

03-2012 Keuze Nieuw Frame

De keus is gemaakt na veel testwerk waarbij de keuze duidelijk werd bemoeilijkt omdat niet alle merken konden leveren is de keus voor 2012 gevallen op het vertrouwde Birel. Na de goede resultaten in 2005 heeft Birel thans weer een frame waar je hard mee kunt gaan. We gaan er dus voor.