Historie

Op uitnodiging van Har Vaessen racing om tijdens een incentif day kennis te maken met de kart race sport is het onvermijdelijke gebeurd in 2000. Het racevirus werd wakker geschud, nadat Charly Bos in 1985 gestopt was na 9 jaar actief rallycross te hebben gereden.

 

Na aanvankelijk voor de hobby te rijden met een gebruikte 125cc automaat bleek dat Jeroen al gauw snel sneller was dan Charly (zijn vader) hetgeen direct resulteerde in een inschrijving bij de clubraces van de KCPK te Venray. Omdat de klasse waarin op dat moment gereden werd niet als toekomst gezien werd is voor 2001 een 100cc ICA op de baan gezet. Door zijn inzet was aan het eind van het jaar de tweede plaats in het clubkampioenschap bij de KCPK zijn deel.

 

Om ervaring op te doen is besloten voor het jaar 2002 te starten in het Belgisch kampioenschap. Hier bleek in het begin dat er zowel aan de techniek als wel aan Jeroen gesleuteld moest worden. Hetgeen aan het eind van het jaar resulteerde in een aantal goede uitslagen bij zowel het Belgisch kampioenschap, het Nederlands kampioenschap en de clubwedstrijden bij de KCPK waar Jeroen dat jaar derde werd.

 

Na aanvankelijk in het seizoen 2003 gestart te zijn in de klasse ICA bleek al snel dat ondanks het goede materiaal en de snelheid van Jeroen zijn echte go lag in een zwaardere klasse. Na overleg is besloten om over te stappen naar de klasse ICC en het seizoen 2003 te zien als een volledig leerjaar in de klasse ICC. Al snel bleek dat de snelheid er ook hier goed inzat hetgeen aan het eind van het seizoen resulteerde in een aantal goede klasseringen (podiumplaatsen) bij de clubwedstrijden en goede klasseringen bij het NK.

 

In het seizoen 2004 hadden we wat men noemt een valse start. Door een aantal niet controleerbare oorzaken zijn de eerste wedstrijden van dit jaar met matige resultaten afgesloten. Thans is alles weer op het juiste peil en kunnen we ons weer op gaan opmaken voor een goede seizoensouverture.