Verslag DSKM Wackersdorf, 5 mei 2013

 

 

In Wackersdorf de 2e wedstrijd voor het Duits kampioenschap en tegelijk de opwarmer voor het EK wat 2 weken later word verreden op hetzelfde circuit was de concurrentie nog groter dan bij de eerste wedstrijd in Amphing er waren 69 inschrijvingen waarbij ook een 10 tal KZ1 rijders. Omdat ook hier de eerste 34 rijders de Finales mochten rijden waren we gefocust op een goed resultaat. Na de kwalificatie stond Jeroen er niet echt rooskleurig voor maar de mouwen opstropen en gas geven was het devies.
Ondanks een uitstapje in een van de series was de startplaats in de herkansing niet de beste en moest Jeroen van de 13e startplaats vertrekken met de wetenschap dat plaats 6 pas recht gaf op een start in de finales. Met het mes tussen de tanden is Jeroen begonnen wat resulteerde in een plaatsing voor de Finale.

..................................................
In de prefinale lag Jeroen op plaats 21 toen een van de rijders voorhem plotseling in een bocht stil viel een botsing was onvermijdelijk wat resulteerde in een krom frame en een ernstig ontzette stuurinrichting. Einde oefening voor de prefinale. Direct hebben we ons regenchassis omgebouwd naar een droogweer setting zodat de Finale met een recht chassis verreden kan worden. In de finale kon Jeroen van plaats 27 opklimmen naar een mooie 19e plaats op de finishlijn. Met het uiteindelijke resultaat waren we best tevreden.