Verslag 3e NK Kerpen, 21 augustus 2011


Het circuit van Kerpen vind Jeroen altijd een mooie plaats voor een goede wedstrijd zo ook deze keer. Het zou de eerste wedstrijd worden met een ander merk chassis RK (Robert Kubica) in principe is dit een bij Birel gebouwd frame en de eerste testen waren Jeroen goed bevallen. Op vrijdag zijn we gestart met het klaar maken van de spullen. Het viel op dat Jeroen vrij goed met de kart overweg kon en de tijden waren dan ook bemoedigend.


Op zaterdag verder testen in het mooiste weer van de wereld na veel geprobeer hadden we een redelijke afstelling gevonden maar we waren nog niet helemaal tevreden. Het zou dus op zondag wel weer spannend worden.


Op zondag was er van het mooie weer niets meer over en moest de vrije training in de regen gereden worden. Wij hadden met dit frame nog geen meter in de regen gereden dus de afstelling was een gok vertrouwend op de historie uit 2005 hebben wij hekozen voor een zachte afstelling en in de training kwam de regenrijder weer direct boven. De kwalificatie was een echte gok geworden omdat de baan deed opdrogen maar er waren nog wel wolken en dreiging. Omdat wij er vanuit gingen dat het achterop het circuit altijd nat bleef hebben wij de regenafstelling laten staan en zijn met een lager bandenspanning de baan op gegaan. Het onmogelijke werd waar de baan droogde zeer snel op waardoor de 2 rijders welke geen regenbanden hadden op de eerste rij stonden en Jeroen bijna van achter (plaats 16) moest komen omdat een regenafstelling en verse regenabnden absoluut niet gaan op een droge baan.


Race 1 was dus als inhaalrace gekenmerkt startend vanaf plaats 16 had Jeroen binnen 2 ronden plaats 8 te pakken met gebruikmaking van zijn baankennis en door flink te pushen is Jeroen uiteindelijk op de 4e plaats gefinisht.


Race 2 was uiteraard moeilijker omdat de rijders welke voor hem stonden vergelijkbare tijden deden rijden het wachten was dus op een foutje van een rijder om hem te kunnen verschalken. Op het juiste moment kon Jeroen zich nog 1 plaatsje opwerken en reed als derde over de finish.


In het dagklassement werd hij derde hetgeen wij niet verwacht hadden na de catastrofaal verlopen kwalificatie.