Verslag NK Finale Genk, 16 oktober 2011

 

De laatste race voor het Nederlands Kampioenschap werd verreden op het mooie circuit van Genk. In principe is dit voor ons een thuiswedstrijd en mede hierdoor hadden we er veel zin in.

 

Omdat Jeroen op vrijdag niet kon trainen is besloten om op donderdag reeds naar het circuit te gaan en alvast de nodige meters te maken. Op zaterdag konden we zien of de testen op de donderdag goed waren geweest omdat er dan ook pas vergelijkend materiaal op de baan is. Na de nodige afstellingen te hebben veranderd dachten wij het voor elkaar te hebben. Op zondag in de kwalificatie zou het dan moeten gebeuren. Tijdens de kwalificatie kwam de achterbumper los te zitten waardoor deze over het asfalt sleepte maar tot overmaat van ramp kwam het andere deel tegen de band aan waardoor de band vervuild werd met plastic en daardoor niet meer functioneerde. Omdat alle rijders weer zeer dicht bij elkaar stonden voor wat betreft tijden was het D.day voor Jeroen en moest hij vanaf de allerlaatste plaats vertrekken. Dus werk aan de winkel. Na een goede start heeft Jeroen zich mooi naar voren gewerkt en heeft de race afgesloten op een 9e positie. In de finale moest het dan gebeuren direct na de start reden 2 rijders tegen elkaar waardoor Jeroen door het gras moest en opnieuw van achtern moest aansluiten na een goede race kwam Jeroen uiteindelijk als 7e over de streep.

 

Door de problemen dit jaar en dan met name in Emmen en op het circuit van Genk heeft Jeroen toch een mooi seizoen gehad en is uiteindelijk als 3e algemeen geeindigd in het Nederlands Kampioenschap.