Verslag 5e NK Emmen, 4 juli 2010

 


Emmen een korte baan met een mooi rechtstuk voor de speed. Na goede trainingen op de vrijdag en zatrdag waren de vooruitzichten goed voor de zondag. Doordat er al het gehele jaar problemen met de Bridgestone banden zijn voor wat betreft constantheid in kwaliteit was ook in Emmen de banden het probleem met nieuwe banden gingen we gewoon bijna een seconde per rondje in de achteruit en was er slechts een 7e startpositie voor Jeroen. In race 1 was het nogal rommelig bij de start waardoor Jeroen wat plaatsen verloor omdat hijde wedstrijd toch goed indeelde kon Jeroen toch op een 7e plaats finishen. De finale na een goede start had Jeroen na de eerste ronde plaats 4 te pakken 2 ronden later kon Jeroen zich verbeteren naar plaats 3 de kop was op dat moment al te ver weg en Jeroen heft verder een eenzame race gereden op de 3e plaats zonder dat er ook maar een andere kart in de buurt was. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Jeroen een straf had gekregen voor onsportief rijgedrag ondanks dat wij een protest hiertegen wilden doen werd door de wedstrijdleiding gezegd dat de tijd hiervoor verstreken was. Ook werden de video beelden welke door de organisatie gemaakt zijn niet als bewijs geaccepteerd ??? hierdoor werd Jeroen terug gezet naar plaats 8. Aangezien wij ons absoluut niet met de beslissing van de organisatie kunnen verenigen hebben wij besloten het kampioenschap aan een ander te gunnen en ons terug te trekken uit het NK.


Het is wel duidelijk dat sportiviteit bij de organisatie en concurrerende teams ver te zoeken is wij hechten dan ook in dit kader absoluut geen waarde aan het NK.


Om te laten zien dat er absoluut zo mar een straf is uitgedeeld hebben wij de video beelden aan de KNAF getoond ook de KNAF kon geen onsportief rijgedrag waarnemen maar kon aan de uitslag niets meer veranderen.


De link voor race 2 voor Uw eigen oordeel


http://www.youtube.com/user/nabkarting#p/u/17/yzsthLp-DyE