Verslag Monaco Cup Monaco, 17 oktober2010


Op woensdag 13 oktober zijn wij naar Monaco gevlogen en hebben s'middags de baan verkend welke op dat moment nog in aanleg was zo was de gemeente nog bezig omdiverse stukken asfalt aan te passen en goten te egaliseren en putdeksel vast te lassen. Hier kon je duidelijk zien dat ze in Monaco echt autosportminded zijn "niets is er teveel". Duidelijk was dat er een grote diversietijd was aan ondergrond van normaal asfalt , gekleurd asfalt, terrastegels enzelfs een downhill van een trap gemaakt van houten panelen. Op donderdag hebben wij gewacht op de rest van de mensen van het AVG racingteam om samen met hun de paddock te installeren en de tent op te bouwen waarna wij konden beginnen om de kart gereed te maken voor de trainingen op vrijdag. Op vrijdag waren de vrije trainingen en was het verkennen van de baan een eerste vereiste. Direct viel op dat de baan goed was met veel verschil in grip op de diverse ondergronden het was dus zaak om een mix in je afstelling te verkrijgen welke voor de meest cruciale passages juist was. In de vrije trainingen ging het redelijk goed en zaten we met onze tijden constant tussen de 10 en 20e plaats hetgeen in dit internationale veld voor Jeroen zeker goed is. Op zaterdag na de eerste vrije training was de kwalificatie en was Jeroen niet helemaal tevreden na zijn 27e plaats. In de 1e serie is Jeroen doorgestoten na een mooie 11e plaats en moesten wij de 2e seriewedstrijd nog een goied resultaat zetten helaas liep na 10 van de 14 ronden de motor door onbekende oorzaak vast op het big-end en was zijn 14e plaats verloren. Door de defecte motor was een 26e startplaats in de prefanale zijn deel hetgeen anders een 16e plaats geweest was. In de prefinale lag Jeroen op een 23e plaats toen het begon te regenen en niet zachtjes hetgeen een code rood tot gevolg had omdat iedereen op slicks stond. In de finale is Jeroen naar een mooie 20e plaats gereden vlak achter zijn teamgenoot Simo Puhakka.


Een ding is zeker een wedstrijd met een fantastische entourage en dito gezelligheid een om nooit meer te vergeten.


Het is wel duidelijk dat sportiviteit bij de organisatie en concurrerende teams ver te zoeken is wij hechten dan ook in dit kader absoluut geen waarde aan het NK.


Om te laten zien dat er absoluut zo mar een straf is uitgedeeld hebben wij de video beelden aan de KNAF getoond ook de KNAF kon geen onsportief rijgedrag waarnemen maar kon aan de uitslag niets meer veranderen.


De link voor race 2 voor Uw eigen oordeel


http://www.youtube.com/user/nabkarting#p/u/17/yzsthLp-DyE