Verslag HB Cup Emmen, 21 september 2008

 

Op zaterdag zijn wij naar Emmen gegaan ondanks dat rijkswaterstaat ons een flink stuk liet omrijden in verbamnd met een wegafzetting kwamen wij aan het begin van de middag aan. Wij zijn direct begonnen om de kart klaar te maken en konden zodoende snel beginnen met het testen van ons ander type chassis. Zoals verwacht bracht dit type chassis duidelijk voordeel op het korte bochtige gedeelte en onze tijden lagen op dat moment reeds bijna een volle seconde sneller als met het NK van juni jongstleden. Dat beloofde voor zondag dus best wat goeds

.

Op zondag konden we nog eerst een extra vrije training afwerken waarna wij konden beginnen met de kwalificatie. Jeroen draaide in de kwalioficatie een snelste pole tijd van 38.250 sec. In de eertste race Jeroen had een perfecte start en had direct kopstart met al direct een gaatje naar zijn maat Jelle door constant te rijden heeft hij de voorsprong uitgebreid tot 3,7 seconde op het eind doordat hij vergat op het rechte eind te choken en de motor inderdaad erg krap stond stond hij 200 meter na de finish stil met een lichte vastloper. Voor race 2 even een nieuwe zuiger gemonteerd en de motor nu wat rijker afgesteld. Doordat Jeroen zijn start een beetje verprutste was zijn maat Jelle net even sneller weg. Bij doorkomst op start en finish zette Jeroen direct zijn kart naast die van Jelle maar Jelle blokte dusdanoig dat Jeroen met twee wqielen door het gras moest en om een chrash te voorkomen is Jertoen weer achter Jelle aangesloten, De volgende ronde zette Jeroen opnieuw opkomend het rechte eind de kart er direct naast en kon nu Jelle met gemak inhalen waarna hijde voorsprong gestaag uitbouwde tot 3,9 seconden op de finish lijn.

 

Met andere woorden Jeroen zet zijn overwinningreeks voort hetgeen de burger moed geeft voor het vervolg van het seizoen.