Verslag NK NAB Amsterdam, 8 juli 2007

 

Op vrijdag zijn wij naar amsterdam vertrokken en hebben in de storm onze tent opgebouwd gezien de weersomstandigheden hebben wij besloten om op vrijdag niet te rijden i.v.m. het gegeven dat het in het weekeinde mooi weer zou zijn en wij derhalve op een natte baan niets te zoeken hadden.


Op zaterdag hebben wij een redelijk goede afstelling gevonden en zaten er voor wat betreft de tijden goed bij.Opgemerkt moet worden dat de baan steeds beter werd.


Op zondag het was prachtig weer na wat kleine afstellingsaanpassingen gestart met de kwalificatie en al snel bleek dat we teveel grip hadden ondanks dit heeft Jeroen een 8e tijd gerealiseerd. De start van race 1 was perfect te noemen want al in de eerste bocht reed Jeroen op plaats 3 omdat de kart nog steeds te veel grip had kon Jeroen deze plaats niet vasthouden en werd hij door Sebastiaan Koppenol terug verwezen naar plaats 4 waar hij ook is gefinisd. Race twee werd gekenmert door weer een bliksemstart van Jeroen en na wat geharrewar kwam hij weer als derde door de eerste bocht omdat tijdens de wedstrijd een bij in zijn helm vloog was de concentratie niet meer optimaal en verloor hij deze derde plaats weer ondanks aandringen van Ruud Hellewegen kon hij deze plaats toch behouden. Hetgeen resulteerde in een mooie 4e plaats algemeen.