Verslag Belgisch Kampioenschap Genk, 5-7 augustus 2005

 

Op 7 augustus heeft Jeroen de wedstrijd op het kartcircuit van Genk meetellend voor het Belgisch kampioenschap mmegereden. Na op vrijdag en zaterdag morgen gewerkt te hebben aan de afstelling moest op zaterdagmiddag de kwalificatie gereden worden. Omdat er met een set banden 2 kwalificaties, twee kwalificatiewedstrijden en twee wedstrijden gereden moest worden is besloten een korte stint van maximaal 5 ronden te rijden om de banden te sparen. Na de eerste kwalificatie stond Jeroen op de 5e plaats hetgeen naar volle tevredenheid was. De tweede kwalificatie regende het en was kwalificeren niet nodig toch hebben wij hier gebruik gemaakt om de regenbanden in te rijden voor de zondag.

De eerste kwalificatierace op zaterdag begon met een redelijke start halverwege de race zag Bram Cremers een gat wat er niet was hierdoor vloog hij over Jeroen heen waardoor Jeroen terug viel naar de achterzijde van het veld na opnieuw te gaan gassen is hij toch nog op een elfde plaats binnengekomen.

Kwalificatierace 2 en wedstrijd een verliepen naar wens doordat hij zich steeds verder naar voren werkte. De laatste finale race werd gestart op een nat circuit (iedereen stond op regenbanden) in de eerste bocht Jeroen lag reeds vijfde kreeg hij een tik en stond achterstevoren, nu was het zaak van de elfde plaats naar voren te komen met de snelste rondetijd van het veld is Jeroen uiteindelijk op een vijfde plaats geeindigd. Hetgeen neerkwam op een zesde plaats algemeen.