Verslag Wintercup Kerpen, 20 februari 2005

 

Na een rustperiode van 5 maanden waarin geen wedstrijden zijn gereden zijn wij op Kerpen met het nieuwe 2005 Vankart chassis begonnen aan deze wedstrijd.

Nadat wij vrijdag een goede afstelling op een droge baan hadden gecreeerd bleek dat de weersverwachtingen voor de zaterdag en zondag alleen maar regen voorspelden dus op zaterdag geheel van voren begonnen om met dit chassis voor het eerst in de regen te rijden hetgeen niet direct tot de goede afstelling en dus tijden resulteerde. Nadat Jeroen diverse merken banden had getest heeft hij gekozen voor de nieuwe Bridgestone band. Naar later bleek was hij de enigste die hiervoor gekozen had omdat de meeste vonden dat de band goed was maar moeilijk te rijden en af te stellen.

Op zondag nog snel even iets geheel anders geprobeerd hetgeen totaal verkeerd uitpakte en dus weer terug naar de afstelling van zaterdag. In de kwalificatie was de afstelling nog steeds niet optimaal maar het resulteerde toch in een 18 de tijd.

Gezien het aantal deelnemers werd er in twee groepen gestart in de groep waarin Jeroen moest starten waren 18 rijders en in groep 2 waren 17 rijders. Na de start van de eerste serie kreeg Jeroen in de eerste bocht een tik en kon op plaats 18 aan de wedstrijd beginnen na een goede inhaalrace kwam Jeroen uiteindelijk als 8 over de streep.

In de tweede manche dus starten vanaf plaats 8 direct bij de start verloor Jeroen een aantal plaatsen maar heeft zich toch teruggeknokt naar plaats 8. In de finale mocht hij van plaats 13 vertrekken na enkele ronden lag hij reeds op plaats 8 in het gevecht wat daarna volgde kreeg hij een tik en moest opnieuw vanaf plaats 13 beginnen na opnieuw goede tijden neer te zetten (de zesde snelste tijd op 0,4 sec van later winnaar Henri Zumbrink) bleek op de finishlijn de tiende plaats zijn deel.

Wij kunnen zeggen al met al een goede start van het nieuwe seizoen.