Verslag Vekoncup Kerpen, 7 juni 2004

 

Op vrijdag 05 juni zijn wij afgereisd naar Kerpen (D) om alvast met de baan kennis te maken en de nodige afstellingen te verrichtten dit omdat op zaterdag 06 juni de kwalificatie zou plaatsvinden.

Het was op deze zaterdag voor wat het weer betreft jantje lacht en jantje huilt op het moment van kwalificeren was de baan aan het opdrogen maar nog te nat voor slicks.

Door een juiste set-up kwalificeerde Jeroen zich als beste en stond derhalve op poleposition 0,4 sec voor de nummer twee Yvonne Buise met daarachter Edgar Oosting.

De wedstrijd op zondag het was inmiddels mooi en droog weer en werd verreden over 3 manches in de eerste manche was een goede start er verantwoordelijk voor dat Jeroen direct de kopstart had maar na twee ronden was een tikje er de oorzaak van dat hij twee plaatsen terugviel en hierdoor derde werd.

In de tweede manche was er in de eerste bocht na de start een crash waarbij Jeroen betrokken was door nu van achteren te moeten komen is hij toch nog op de zesde plaats geƫindigd. Deze plaats heeft hij ook in de derde manche behaald met als eindresultaat een vijfde plaats in het dagklassement.