NK NAB Venray, 19 september 2004

 

Op zaterdag 18 september konden wij naar het kartcircuit De Peel te Venray voor de vrije trainingen voor de wedstrijd van zondag. VoVoor het eerst dit jaar hadden wij besloten in verband met het gegeven dat de sponsoren en overige bekenden waren uitgenodigd om voor Jeroen een monteur in te schakelen na overleg hebben wij Benjamin Schmitz uit Duitsland gevraagd voor de technische begeleiding van Jeroen.

Nadat de kart op een basis set-up was geplaatst zijn zij samen aan het testen gegaan. Nadat er een set nieuwe banden was gestoken zijn zij omdat er vanuit gegaan werd dat er series gereden zouden worden en dat er voor de wedstrijd geen nieuwe banden gemonteerd mochten worden, hebben ze de afstelling dusdanig gemaakt dat er met dezelfde set banden een constant goede tijd gereden kon worden. Door de dag bleek dat Jeroen continu bij de snelste 7 rijders zat hetgeen voor de zondag een goed perspectief bood.

Zondag morgen bleek dat gezien het aantal rijders ( 37 ) gekozen werd voor een wedstrijd zonder series hetgeen het testprogramma van zaterdag negatief deed beïnvloeden.

In de opwarmtraining ging het goed en was duidelijk weer bij de snelste rijders. Nadat er kleine wijzigingen aan de afstelling waren gedaan dit omdat het circuit veranderd was door de regen van de nacht is Jeroen met goede moed aan de kwalificatietraining begonnen tijdens deze kwalificatie is een van de stoelsteunen uit de stoel gescheurd hetgeen veel invloed had op het weggedrag van de kart ondanks deze handicap heeft Jeroen alsnog een veertiende tijd gerealiseerd.

Bovenstaand gaf direct een groter probleem omdat de stoel als hart van de kart gezien moest worden en er geen identieke stoel te verkrijgen was is besloten om een originele stoel te monteren hierdoor wisten we niet hoe de kart zich zou gaan gedragen.

Ondanks het feit dat de stoel niet optimaal was voor wat betreft zitpositie en druk op de achteras heeft Jeroen na een goede start en dito manoeuvre in de eerste bocht waarbij nij de startcrash heeft ontweken een goede tiende plaats veroverd.

Zo kon Jeroen voor de tweede manche starten vanaf de 10de plaats helaas weer aan de buitenzijde van de baan hierdoor kwam hij na de eerste ronde door op de vijftiende plaats na een goede race heeft hij deze manche afgesloten op een goede twaalfde plaats .

Algemeen kwam dit overeen met een zeer mooie 9de plaats waarmede wij zeer content waren.