Verslag NK NAB Amsterdam, 19 juni 2004

 

Op 19.06.2004 was de vrije training voor de 4 NK te Amsterdam het weer wist ook hier niet wat het wilde dan weer regen dan weer droog. Na zaterdag een goede afstelling te hebben gevonden was zondag de dag van de waarheid.

De kwalificatie stond ook hier in het teken van droog/nat. Doordat er ook deze keer weer vele deelnemers waren (43) moest weer in twee groepen gekwalificeerd worden. Omdat deze keer de even nummers eerst moesten kwalificeren was dat voor Jeroen op een natte baan in deze kwalificatierun was Jeroen goed op dreef en scoorde de vijfde tijd. De tweede run voor de oneven nummers werd op een bijna droge baan verreden waardoor hier duidelijk snellere tijden op de klokken kwamen.

Na wat geharrewar met de wedstrijdleiding heeft deze besloten om de startvolgorde in te delen in even nummers links en oneven nummers rechts dit om de grote verschillen ontstaan door het verschil in de baankwaliteit te nivelleren. Hetgeen inhield dat Jeroen op een mooie tiende plaats mocht starten.

In de wedstrijd heeft hij zich goed van zijn taak gekweten en heeft voor deze dag een mooie negende plaats overal behaald.