Verslag Maxxiscup Venray, 12 september 2004

 

Op 12 september was de vierde wedstrijd voor de maxxiscup op kartbaan Venray aangezien een week later de laatste wedstrijd voor het NK op dezelfde baan verreden word was het op de zaterdag voor de wedstrijd en op de wedstrijd zelf een stuk drukker doordat velen dit weekeinde gebruikten om te testen voor het NK van 19 september.

Tijdens de kwalificatie zondagmorgen had Jeroen de zaken goed voor elkaar en slaagde erin om een vierde startpositie te behalen achter Twan Marse, Maik Eemers en Erik van de Pas alle drie rijders welke dit jaar mee hebben gereden in het EK. Tijdens de kwalificatie is het baanrecord door Twan Marse scherper gesteld en staat nu op 46.556 sec.

In de eerste manche ging het direct fout in de eerste bocht door onbekende oorzaak schoot Alexander van Meever achterop en over Erik van de Pas waardoor ook Jeroen alsmede Gerrit Boonstra en Marvin Meindorfer bij deze crash betrokken waren met meer als een halve ronde achterstand is Jeroen aan een inhaalrace begonnen en uiteindelijk in de klasse als zesde geeindigd.

Bij de start van de tweede manche bleek dat Jeroen vanaf de elfde startpositie moest starten omdat rijders van de ICC B voor hem geeindigd waren ondanks deze handicap hij moest tenslotte eerst vijf B rijders inhalen is Jeroen in deze macnche op een mooie vijfde plaats geeindigd en is deze dag algemeen vijfde geworden.